Pagina de start a forumului .::. QVO VADIS ? .::. .::. QVO VADIS ? .::.

FAQFAQ   CautareCautare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   InregistrareInregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

FAC CE ZICE POPA.NU FAC CE FACE POPA.
Du-te la pagina Anterioara  1, 2

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului .::. QVO VADIS ? .::. -> Secolul XXI
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
Ochisori Dulci
Shefika
Shefika

Data inscrierii: 05/Aug/2005

MesajTrimis: Lun Dec 05, 2005 7:27 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

satana sau bata-l crucea......este un personaj ? sau denumirea unei entitati ?
este o alta forma de energie ?

eu am remarcat..ca forumul este citit......dar multi prefera sa ramina..guest...
no..chestie de gust...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
WhiteRaven
3
3

Data inscrierii: 04/Sep/2005

MesajTrimis: Lun Dec 05, 2005 11:55 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Of of. Smile Doream sa las chestia asta ca tema de casa. Si pt cei care zici ca... citesc. Dar nu stiu sincer cat de diverse sunt pers acelea.
Nu m-am implicat mai adanc sau sa citesc mai mult, dar am gasit ceva totusi. Si pe mine ca ateu ma ajuta sa tin mai tare de ceea ce cred... sau nu cred Smile). Dar satana provine din ebraica, iar diavol din greaca si inseamna potrivnic, vrasmas, dusman, (alte sinonime).... De aceea am dat exemplul de mai sus. Si nici nu am de ce sa implic zeitati sau forte supreme. Deci nu exista nici o entitate sau personaj. Decat Praslea si Zmeii, Binele - Raul, s.a. Daca e sa luam pe satan ca entitate (lol) la fel de bine ar fi si Dumnezeu, si stim ca nu e entitate...
Dupa parerea mea ca forta .. am putea spune, forta malefica (din noi, fiecare) sau forta binelui. Depinde care predomina.

Apropo, discutiile contradictorii pe tema religioasa dintre un crestin si un ateu sunt infinite, de aceea sincer as tine in mine... dar... devine dureros daca trec mai multe zile Laughing Si daca e sa mai spun asa am asistat la discutii urate, dintre penticostali, asa ca ma prefer cum sunt. Macar nu ma ghidez dupa niste legi de ... (iar tin in mine).
Paranteza... pe langa asta stam in apartament moi Twisted Evil , un penticostal si cu un ortodox, mai neortodox Very Happy. Amestec exploziv super picant.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Ochisori Dulci
Shefika
Shefika

Data inscrierii: 05/Aug/2005

MesajTrimis: Joi Dec 22, 2005 5:41 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

si totusi...de ce ne simtim diferiti...cind..pina la urma...toti credem intr-u dumnezeu ?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
WhiteRaven
3
3

Data inscrierii: 04/Sep/2005

MesajTrimis: Lun Dec 26, 2005 1:00 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

[quote:b5f5852008="Ochisori Dulci"]si totusi...de ce ne simtim diferiti...cind..pina la urma...toti credem intr-u dumnezeu ?[/quote:b5f5852008]
toti? nu cred. Si nu ma refer doar la ateism Very Happy. Si de asemenea nu cred ca ne simtim diferiti, dar felul in care ne comportam odata ce facem parte din alte religii ne face sa avem alta optica asupra celorlalte persoane.
Ex: Nu ti se pare ciudat ca o persoana foarte apropiata, ca prieten, sa se schimbe incat sa nu o mai recunosti? Unul din cei mai buni tovarasi de-ai mei s-a pocait, si e total diferit acuma. Mi se pare ciudat rau.. cu toate ca tot prieteni buni am ramas.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului .::. QVO VADIS ? .::. -> Secolul XXI Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina Anterioara  1, 2
Pagina 2 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum