|
.::. QVO VADIS ? .::.
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
Ochisori Dulci Shefika

Data inscrierii: 05/Aug/2005 Mesaje: 295 Locatie: Brasov
|
Trimis: Lun Dec 05, 2005 7:27 pm Titlul subiectului: |
|
|
satana sau bata-l crucea......este un personaj ? sau denumirea unei entitati ?
este o alta forma de energie ?
eu am remarcat..ca forumul este citit......dar multi prefera sa ramina..guest...
no..chestie de gust... |
|
| Sus |
|
 |
WhiteRaven 3

Data inscrierii: 04/Sep/2005 Mesaje: 109 Locatie: Down below...
|
Trimis: Lun Dec 05, 2005 11:55 pm Titlul subiectului: |
|
|
Of of. Doream sa las chestia asta ca tema de casa. Si pt cei care zici ca... citesc. Dar nu stiu sincer cat de diverse sunt pers acelea.
Nu m-am implicat mai adanc sau sa citesc mai mult, dar am gasit ceva totusi. Si pe mine ca ateu ma ajuta sa tin mai tare de ceea ce cred... sau nu cred ). Dar satana provine din ebraica, iar diavol din greaca si inseamna potrivnic, vrasmas, dusman, (alte sinonime).... De aceea am dat exemplul de mai sus. Si nici nu am de ce sa implic zeitati sau forte supreme. Deci nu exista nici o entitate sau personaj. Decat Praslea si Zmeii, Binele - Raul, s.a. Daca e sa luam pe satan ca entitate (lol) la fel de bine ar fi si Dumnezeu, si stim ca nu e entitate...
Dupa parerea mea ca forta .. am putea spune, forta malefica (din noi, fiecare) sau forta binelui. Depinde care predomina.
Apropo, discutiile contradictorii pe tema religioasa dintre un crestin si un ateu sunt infinite, de aceea sincer as tine in mine... dar... devine dureros daca trec mai multe zile Si daca e sa mai spun asa am asistat la discutii urate, dintre penticostali, asa ca ma prefer cum sunt. Macar nu ma ghidez dupa niste legi de ... (iar tin in mine).
Paranteza... pe langa asta stam in apartament moi , un penticostal si cu un ortodox, mai neortodox . Amestec exploziv super picant. |
|
| Sus |
|
 |
Ochisori Dulci Shefika

Data inscrierii: 05/Aug/2005 Mesaje: 295 Locatie: Brasov
|
Trimis: Joi Dec 22, 2005 5:41 pm Titlul subiectului: |
|
|
| si totusi...de ce ne simtim diferiti...cind..pina la urma...toti credem intr-u dumnezeu ? |
|
| Sus |
|
 |
WhiteRaven 3

Data inscrierii: 04/Sep/2005 Mesaje: 109 Locatie: Down below...
|
Trimis: Lun Dec 26, 2005 1:00 am Titlul subiectului: |
|
|
[quote:b5f5852008="Ochisori Dulci"]si totusi...de ce ne simtim diferiti...cind..pina la urma...toti credem intr-u dumnezeu ?[/quote:b5f5852008]
toti? nu cred. Si nu ma refer doar la ateism . Si de asemenea nu cred ca ne simtim diferiti, dar felul in care ne comportam odata ce facem parte din alte religii ne face sa avem alta optica asupra celorlalte persoane.
Ex: Nu ti se pare ciudat ca o persoana foarte apropiata, ca prieten, sa se schimbe incat sa nu o mai recunosti? Unul din cei mai buni tovarasi de-ai mei s-a pocait, si e total diferit acuma. Mi se pare ciudat rau.. cu toate ca tot prieteni buni am ramas. |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
|
|