| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
Ochisori Dulci Shefika

Data inscrierii: 05/Aug/2005 Mesaje: 295 Locatie: Brasov
|
Trimis: Sam Aug 06, 2005 5:52 pm Titlul subiectului: FAC CE ZICE POPA.NU FAC CE FACE POPA. |
|
|
| Ascultam slujbele bisericesti ? |
|
| Sus |
|
 |
Aary 2

Data inscrierii: 07/Aug/2005 Mesaje: 63 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Lun Aug 08, 2005 7:52 pm Titlul subiectului: Re: FAC CE ZICE POPA.NU FAC CE FACE POPA. |
|
|
[quote:13da756404="Ochisori Dulci"]Ascultam slujbele bisericesti ?[/quote:13da756404]
duoar la radio... |
|
| Sus |
|
 |
virian Vizitator
|
Trimis: Mie Aug 10, 2005 10:56 pm Titlul subiectului: |
|
|
da bine...
"nu fac parte din majoritatea mediocra,
care asculta de popa, face cruci si se sufoca"(de la parazitii zicere)
 |
|
| Sus |
|
 |
Ochisori Dulci Shefika

|
Trimis: Mie Aug 10, 2005 11:11 pm Titlul subiectului: |
|
|
biserica se pare ca se ocupa de partea spirituala a vietii....dar o poate cuprinde pe toata..?
este suficienta biserica sa ne spiritualizeze ? |
|
| Sus |
|
 |
virian Vizitator
|
Trimis: Mie Aug 10, 2005 11:30 pm Titlul subiectului: |
|
|
| nu...biserica nu mai ofera nimic...nici macar minciuni |
|
| Sus |
|
 |
Ochisori Dulci Shefika

|
Trimis: Joi Aug 18, 2005 11:24 am Titlul subiectului: |
|
|
| Poate ca biuserica ar trebui sa aiba loc mai intii in inimile noastre.. |
|
| Sus |
|
 |
virian Vizitator
|
Trimis: Mie Aug 24, 2005 6:34 pm Titlul subiectului: |
|
|
| nu mai vreau sa consider ca exista cineva sau ceva...asa ca pentru mine cel putin biserica=0...asa cum ne-am creat zeii dand forme intunericului si naturii oarbe ce ne inconjoara,asa putem acum sa distrugem un concept abstract al arhitectului universal si sa ne acceptam conditia de probabilitate sistemica a universului... |
|
| Sus |
|
 |
Ochisori Dulci Shefika

|
Trimis: Mie Aug 24, 2005 9:01 pm Titlul subiectului: |
|
|
si totusi...vad in cele 10 porunci...un fel de reguli de a trai in societate......
ce regulile sunt respectate..din teama....pentru recompensa...sau din pricipii puternice.......sa dezvolt ideea ? ...sau continuati voi ? |
|
| Sus |
|
 |
virian Vizitator
|
Trimis: Joi Aug 25, 2005 2:29 pm Titlul subiectului: |
|
|
in conditiile in care nu este obligatoriu sa urmezi regulile religioase pentru a trai in societate...singura care imi impune o conduita ramane legea umana...
societatea umana a putut fi controlata un timp de religios...dar acum?...acum cine te mai obliga sa crezi?...doar frica de a nu-ti merge rau... o tara psihologica aproape imposibil de lepadat...dpdv legal toate poruncile pot fi incalcate in anumite circumstante...consider ca societatea umana a ajuns la maturitate, si cu toate nejunsurile sociale care indeamna la incalcarea legii umane...putem considera ca am invins legea data de religie...multumim religiei pentru tot ce a facut pentru societate...acum este timpul sa o trecem in cartea de istorie... |
|
| Sus |
|
 |
Ochisori Dulci Shefika

|
Trimis: Mar Aug 30, 2005 1:24 pm Titlul subiectului: |
|
|
totusi...se spune....nu ucide,
nu fura.....atit in porunci cit si in legi.. |
|
| Sus |
|
 |
WhiteRaven 3

Data inscrierii: 04/Sep/2005 Mesaje: 109 Locatie: Down below...
|
Trimis: Mar Sep 06, 2005 11:51 am Titlul subiectului: |
|
|
"FAC CE ZICE POPA.NU FAC CE FACE POPA." - Trebuia sa se inventeze si vorba asta odata si odata. Ei eu nu sunt de acord cu ea! Daca poruncile, si in biblie scrie intr-un fel, popa face in altul, dar oamenilor le zice ^^^ asa ceva, ce exemplu da? In schimb acesta ar trebui sa aiba comportament exemplar, iar daca acesta poate urma intru-totul ceea ce se scrie in "cartea sfanta"... de ce nu ar putea sa o faca si ceilalti?..
Cat despre invataturile din biblie.. unde de fapt sunt cuprinse toate aspectele.. porunci, pilde, intamplari.... "minuni", nu sunt rele atata timp cat sunt intelese. |
|
| Sus |
|
 |
Ochisori Dulci Shefika

|
Trimis: Vin Sep 09, 2005 11:16 am Titlul subiectului: |
|
|
| faptele sunt ale omului...cuvintul este al Domnului |
|
| Sus |
|
 |
WhiteRaven 3

|
Trimis: Dum Noi 13, 2005 9:23 pm Titlul subiectului: |
|
|
[quote:7ffd8f8cec="Ochisori Dulci"]faptele sunt ale omului...cuvintul este al Domnului[/quote:7ffd8f8cec]
ma tot tenteaza sa comentez mai departe, dar sper sa ma pot abtine ca altfel devine si asta poveste fara sfarsit... am sau nu dreptate (din p.d.v. contradictoriu religios) |
|
| Sus |
|
 |
Ochisori Dulci Shefika

|
Trimis: Dum Noi 20, 2005 8:07 pm Titlul subiectului: |
|
|
| nu tine in tine....elibereaza-te... |
|
| Sus |
|
 |
WhiteRaven 3

|
Trimis: Joi Dec 01, 2005 7:53 pm Titlul subiectului: |
|
|
))))) nu tin in mine. Sincer.
Intrebare: Cati au habar de fapt ce inseamna la propriu "satana" "diavol" ??? Poate nu ar mai fi nevoie de religie. Ar fi cluburi, iar biserica loc de intalnire. Clubul ortodox, catolic s.a.
Tema de casa.
Dau un mic exemplu de ajutor. Satana in general e vazut de toata lumea raul... si personificat. Ca sa spun asa un penticostal, baptist, orice ar fi, pt mine ca ateu (pt alti crestini si chiar pt ei - penticostali -) poate fi satana. De ce?? Inca un mic indiciu. Satana provine din ebraica, diavol -> greaca. Punct.
Sincer, nu stiu cati citesc aici pt ca vad ca doar eu si tu (O.D.) postam pe acilea. |
|
| Sus |
|
 |
|