Pagina de start a forumului .::. QVO VADIS ? .::. .::. QVO VADIS ? .::.

FAQFAQ   CautareCautare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   InregistrareInregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Capricii
Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului .::. QVO VADIS ? .::. -> Ne aberam in voie
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
BlueDez|gn
WebMaster
WebMaster

Data inscrierii: 05/Aug/2005

MesajTrimis: Mar Aug 09, 2005 3:57 pm    Titlul subiectului: Capricii Raspunde cu citat (quote)

[b:5b57ee2d12][u:5b57ee2d12]Palate plutitoare[/u:5b57ee2d12]
Cei mai bogati oameni din lume isi compara giga-iahturile de lux [/b:5b57ee2d12]
Iahturile au fost intotdeauna un simbol al opulentei si al rafinamentului american, dar moda a fost preluata in intreaga lume si a capatat proportii impresionante. Daca in anii '60 bogatasii americani se plimbau pe iahturi de 12 metri lungime, in anii '80 a venit moda mega-iahturilor care masurau 45 de metri. In ultimii ani insa, miliardarii din intrega lume se intrec cu adevarate nave care au ajuns la 158 de metri si costa sute de mii de dolari.
Cererea, costurile si lungimea iahturilor - toate inregistreaza o crestere vertiginoasa. Cel mai mare iaht aflat anul acesta in constructie masoara 198 de metri (compania producatoare este sigura ca in cel mult o saptamana va primi si o comanda pentru aceasta ambarcatiune), anul trecut s-a construit unul de 154 de metri, iar in 2003 cel mai lung masura 146 de metri, in timp ce cifra de afaceri a celor mai mari constructori a crescut in medie cu un milion de dolari pe an. In cursa constructorilor de iahturi pe locul intai se afla Statele Unite, urmate de Italia si Olanda.
In prezent, cel mai mare iaht privat din lume, „Platinium”, masoara 158 de metri si apartine Seicului Mohammed bin Rashid al-Maktoum, Printul Dubaiului. Indiferent de lungime, iahturile construite in ultimii ani sunt dotate cu elicoptere, submarine, terenuri de golf, piscine si sali de cinema.
Miliardarul rus Roman Abramovici, de pilda, l-a dotat pe „Pelorus” (113 metri lungime) cu doua elicoptere, sali de forta, geamuri blindate si un minisubmarin.

[u:5b57ee2d12]Controverse de lungime[/u:5b57ee2d12]
Paul Allen , co-fondator al companiei Microsoft, si Larry Ellison, bossul firmei de software Oracle, au dus in 2003 o lupta apriga pe taramul grandorii. Allen a platit 250 de milioane de dolari, dar l-a vrut pe „Octopus” lung de 124 de metri, cu sapte punti, doua heliporturi si o sala de concerte cu 260 de locuri. Cand a devenit evident ca iahtul rivalului sau va fi mai mare, Ellison si-a facut vasul de 136 de metri si l-a dotat cu un generator capabil sa furnizeze electricitate pentru un intreg orasel. Costurile totale au depasit 377 de milioane.

[b:5b57ee2d12]Jucarii de zeci de milioane
>Miliardarul saudit Nassar al-Rashid si-a facut o adevarata plaja de nisip pe iahtul sau de 103 metri lungime, „Printesa Moura”.
> Baronul telecomunicatiilor din Noua Zeelanda, Alan Gibbs (65 de ani), arunca deseori ancora in larg pentru a se plimba cu o masina sport care se transforma in barca de mare viteza.
> Taxa la docuri in Florida e de pana la 1.000$/zi, iar spatiile de „parcare” nu au tinut pasul cu dimensiunile iahturilor, asa ca este greu sa gasesti un doc in care sa incapa un vas de peste 60 de metri lungime.

[u:5b57ee2d12]Capriciile Costa Exclamation [/u:5b57ee2d12]
> Leslie Wexner, proprietarul marcii „Victoria’s Secret”, are un iaht de „doar” 96 de metri („Limitless”), dar l-a dotat cu doua motoare de 7.268 de cai putere si poate ajunge la o viteza de 25 de noduri.
> Un plin pentru un iaht de 120 de metri ajunge la 300.000 de dolari, iar trei croaziere pe an ar putea costa un milion de dolari numai pentru combustibil.
> Vopsirea unui iaht de 120 de metri costa circa cinci milioane de dolari si trebuie facuta in fiecare an.[/b:5b57ee2d12]
Cool Cu alte cuvinte....[b:5b57ee2d12]Muuuuuuuuuuuuiiiiiiiiiiiiiiccccccccccaaaaaaaaaaa !!!!!!!!![/b:5b57ee2d12] -ce sus zboara avioanele Razz
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
oaiaaia
1
1

Data inscrierii: 10/Aug/2005

MesajTrimis: Mie Aug 10, 2005 11:00 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

si care ma gandeam ca sunt pretentios cand beau o bere sau un vin Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
Ochisori Dulci
Shefika
Shefika

MesajTrimis: Mie Aug 10, 2005 11:08 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

waw..te pomenesti ca mai si alegi marca..de bere...
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
virian
Vizitator

MesajTrimis: Joi Aug 11, 2005 10:04 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

"gusturile" cresc odata cu suma de cheltuit...daca pt o persoana care traieste din alocatia copiilor...gust inseamna bere "neumarkt", pt unul ca mine din clasa de mijloc gust inseamna...din fericire, downshifting si ce era odata Vama Veche...pt unul din clasa "superioara" gust inseamna imagine...sau popularul "dat in stamba"...undeva am citit un studiu care specifica faptul urmator...cuibul nostru,camera noastra,zona noastra, spatiul nostru intim...nu s-a schimbat deloc in ultimii n mii de ani...tot la 16 metri patrati ne rezumam...Smile, dar cred ca undeva deep down inside ne place sa atragem privirile invidioase ale celor din aceeasi categorie sociala ca noi...sau admirative ale celor care sunt inferiori noua...ipocrizia noastra nu are limite cand aratam nu stiu ce model de telefon mobil, sau mobila noua, sau frigider sau orice vreti voi...si cuprinde privirile "prietenilor" care se intrec in remarci...acide sau admirative..."mda...e un fleac"."mda, l-am luat pt ca am avut nu stiu ce avantaje in nu stiu ce afacere"...cand de fapt l-am luat in rate, sau strangand din dinti si la ciorap de nu am mai stiut ce e cu noi...asta e punctul meu de vedere pentru clasa de mijloc din care fac parte...micii afaceristi si slujbasii cu studii...la clasa paupera fericirea inseamna probabil un acoperis deasupra capului si 100 de vodca cinste din ultimul ajutor de somaj...cat despre clasa avuta...fericirea inseamna tot etalare...a tot e are mai frumos si corupt(in modul cel mai dulce) in lumea asta...un iaht...exemplul dat mai sus, vila din varful muntelui unde iti e frica sa schiezi daca nu esti schior de performanta...insula cumparata prin licitatie on-line, celebritatile in curs de afirmare care ti-au incalzit patul si ti-au golit cardul de sume infime...pentru unul ca tine...si in timp ce cel din clasa paupera se gandeste ca nu mai are ce manca maine pt ca azi a baut 100 de vodca, cel din clasa de mijloc se gandeste ca o luna va merge pe jos pana la serviciu, cel avut se va gandi cate degete va misca in timp ce va lua urmatoarea decizie, decizie care va mai suge niste resurse...de la noi...de la altii...

in concluzie...poate ca eu unul ii invidiez pe cei bogati...poate ca nu sunt multumit nici de faptul ca ma aflu in clasa de mijoc...dar in nici un caz nu as dori sa mai fiu in clasa de jos...pentru ca acolo am fost odata...si e dureros pur si simplu...oricum nu ma multumesc cu ceea ce sunt acum...si probabil nu voi fi niciodata multumit ce ceea ce voi reusi...
Sus
Ochisori Dulci
Shefika
Shefika

MesajTrimis: Joi Aug 18, 2005 11:13 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

saracul om bogat.....
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului Codul Yahoo Messenger
WhiteRaven
3
3

Data inscrierii: 04/Sep/2005

MesajTrimis: Dum Sep 04, 2005 8:03 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Nu am de unde sa copiez un fragment, dar ceea ce vreau sa spun suna cam asa. Acum 2 sau 3 ani in urma firma producatoare de masini sport Maseratti era in dubii daca merita sau nu sa deschida reprezentanta si la noi in tara. Avand in vedere situatia economica din tara noastra, se temeau ca nu vor reusi sa scoata nici macar banii investiti in acest proiect. In cele din urma au riscat si mare le-a fost uimirea cand, spre surprinderea lor in prima saptamana s-au cumparat [b:8157cd91b5]7[/b:8157cd91b5] exemplare Coupe cu bani gheata, lucru care a dus la depasirea recordului de vanzare in prima saptamana. Dat fiind faptul ca fiecare exemplar costa undeva peste 80.000 euro la vremea aceea, modelul standard si toate erau comandate cu optiuni extra care le mai umflau cu cateva zeci. Si zici ca romanu-i sarac. Razz [/b]
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Ochisori Dulci
Shefika
Shefika

MesajTrimis: Lun Sep 05, 2005 12:38 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

poate le-au cumparat..aia cu bani...sau caminele de batrini...sau primariile de sector...
Sus
WhiteRaven
3
3

MesajTrimis: Lun Sep 05, 2005 2:37 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Au fost luate, normal de cei cu bani, iar varstele variau de la 20 la 60. Deci avem si bunici amatori de adrenalina.
Sus
Ochisori Dulci
Shefika
Shefika

MesajTrimis: Lun Sep 05, 2005 1:58 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

mda......vreau si eu maseratti !!!!!
macar macheta...
Sus
WhiteRaven
3
3

MesajTrimis: Lun Sep 05, 2005 5:08 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Si cum imi aduc aminte numai fragmente... reporteritza care se afla la fata locului, a luat locul din dreapta in fund la testul cu jaloane, pt ca s-a adus pilot pt a face demonstratii, iar tipa declara uimita cum masina facea viraje la 120 km/h stanga dreapta printre acestea. ... oricum sunt curios la ce distanta erau asezate, pt ca asta conteaza de fapt....
Cum de nu pot modifica pe pagina asta mesajul meu precedent... doream sa adaug asta in el ca sa nu mai postez in plus.

Vrei Maseratti zici? La bani astia iti recomand Porche! Super... sperloasa... si mai raman si bani de benzina Laughing ... Cu toate asta sunt fan Ferarri si ... am si machete fidele de 1:18.. Razz
Sus
Ochisori Dulci
Shefika
Shefika

MesajTrimis: Mar Sep 06, 2005 7:38 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

o sa testez setarea aia care permite modificatrea ....

Waw...ferari ?
dar lamborghinii ?
Se pare ca totusi astea italienesti fac ....senzatie.

E si eu cu mofturile astea...imi aduc aminte pe la 12 ani cind am vazut un opel..toata lumea..statea buluc in fata blocului si se chiomba la masina vecinului tocmai venit din germania....
Sus
WhiteRaven
3
3

MesajTrimis: Joi Dec 01, 2005 8:24 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Un capriciu cred ca e si tuningul. Iar eu mor daca nu mi-l indeplinesc e asta in totalitate. Cred ca, la propriu, daca o sa mor si nu o sa fie finalizat o sa bantui pana e pus totul la punct Very Happy Razz
Sus
Ochisori Dulci
Shefika
Shefika

MesajTrimis: Lun Dec 05, 2005 7:17 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

mi-ar face placere sa pot "tuna" o masina...
dar oare ....imi vor da voie sa circul pe strazi cu ea ?
Sus
WhiteRaven
3
3

MesajTrimis: Dum Dec 25, 2005 9:52 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Da. Atata timp cat poate fi omologata. Intrebarea mai interesanta e : Oare o sa pot sa circul pe strazi cu ea? Ma omoara obsesia unei masini complet personalizate, dar nici sa o distrug pe soselele noastre nu merge. Ca o bomba te indeamna si la "detonare" (pedala).. Si asa stau constient ca visul meu nu o sa se implineasca, c p nu in totalitate, doar daca se deschide vreun circuit frumos... dar.. no chance
Sus
drwhite
1
1

Data inscrierii: 17/Noi/2005

MesajTrimis: Mie Dec 28, 2005 11:06 am    Titlul subiectului: unul singur! Raspunde cu citat (quote)

iubirea mea. Exclamation
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului .::. QVO VADIS ? .::. -> Ne aberam in voie Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum